Reizen naar Johannesburg en Kruger

Kaartje Johannesburg en Kruger

Zuid-Afrika en vooral dan de regio rond Johannesburg is zeer zeker de beste "Big Five" kennismaking van het Afrikaanse continent. Vooral als er weinig tijd is en de reis wordt gecombineerd met de Kaap of/en de Tuinroute. Wellicht de mooiste safari's van Zuid-Afrika zijn te vinden in de reservaten die grenzen aan het Kruger National Park, met name de Sabi Sands en Timbavati Game Reserve. Je kan er met de (huur)wagen heen via de prachtige Panoramaroute. Je kan in Zuid-Afrika echter ook kennis maken met safari in een volledig malariavrije omgeving. In de omgeving van Johannesburg zijn er de reservaten Pilanesberg, Madikwe en Tswalu. In de Oost-Kaap de reservaten van Shamwari en Kwandwe. Dit zijn de voorkeurbestemmingen voor wie de reis met jonge kinderen doet.

Panoramaroute
 
Ideale bestemming voor kennismaking met safari
 

Op reis naar Johannesburg en Kruger: info bestemming

Johannesburg en Soweto

  Crafts 

Een bezoek aan Johannesburg zelf en wellicht de meest bekende "Township" Soweto kan natuurlijk niet ontbreken. Hier legde het African National Congres (ANC) de basis voor de machtsomwenteling die uiteindelijk in 1994 een einde maakte aan het beruchte apartheidsregime. Een bezoek aan Soweto is een indrukwekkende ervaring in dit land van tegenstellingen. In Johannesburg zelf wordt in Constitution Hill het verhaal van Zuid-Afrika's route naar democratie verteld.

Malariavrije safariparken

 

De krater van een reeds lang uitgedoofde vulkaan is de setting van het Pilanesberg Nationaal Park. Het complex is één van de grootste vulkaancomplexen ter wereld en ligt in de overgangszone tussen de droge Kalahari en de nattere lagere "Bushveld". Hierdoor leeft er sinds heel lang een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vandaag herbergt Pilanesberg National Park elk zoogdier van Zuid Afrika, en is het ook een oord waar de big 5 aanwezig zijn. Je kan er ook een ballontocht doen over het park in de vroege ochtend en op die manier in de bush de meeste activiteit te spotten. Aan de rand van Pilanesberg werd Sun City opgericht. Een volledig nieuwe stad waarbij alles in het teken staat van ontspanning, het "Las Vegas" van Zuid Afrika. Zeker te overwegen om een combinatie te maken voor families.

Madikwe 

Het Madikwe Game Reserve staat nummer vier op de ranglijst van grootste game reserves in Zuid-Afrika en is één van de geheimen van het land. In 1991 werd het reservaat opgericht. Niet alleen om het wildlife te beschermen, maar ook voor de werkgelegenheid van de lokale bevolking en om een mooie omgeving voor hen te creëren. Het gigantische project bracht meer dan 10.000 dieren naar het Madikwe gebied. Deze dieren behoorden ooit tot de inheemse fauna van dit gebied, maar werden vrijwel volledig uitgeroeid door de jacht en het aanleggen van boerderijen. Het project duurde maar liefst zeven jaar. Het is een prachtig, nauwelijks ontdekt park in een unieke, bijna mythische omgeving en een goed alternatief voor het vrij drukke Kruger National Park. Het is zeker een goed idee om zowel Pilanesberg als Madikwe te combineren, want de landschappen zijn zeer verschillend. Ook de safari-ritten in beide parken zijn heel verschillend, de rangers kunnen in Madikwe volledig off-road gaan en kunnen daarom ook volledig de tochten wat meer afstemmen op kinderen en hun typische interesses.

 
 
 

Mpumalanga en Panoramaroute

 

De natuur in Mpumalanga kent verschillende schitterende gedaantes met bergen, watervallen, meren, thermische bronnen, graslanden, moerassen en je vindt er een diversiteiten aan flora en fauna. Mpumalanga ligt hoog en het regent er veel. Hierdoor, en door erosie, zijn er spectaculaire watervallen ontstaan. Nelspruit is de toegangspoort voor de bezienswaardigheden in Mpumalanga, Kruger National Park en eSwatini (Swaziland).

Berlin Waterval
 
Mpumalanga
 

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst 30 km. Het is de op twee na grootste kloof van de wereld. De prachtige Panoramaroute (180km) waarmee je langs al dat moois passeert verbindt de Lowveld en de spectaculaire Drakensbergketen zuidwaarts. Prachtige vergezichten, watervallen en immense natuur, kenmerkend voor de diversiteit aan landschappen in Zuid-Afrika. Verschillende activiteiten zijn in deze streek mogelijk: mountainbiken, bergbeklimmen, raften, bungee jumpen, ballonvaren, paardrijden, (vlieg-)vissen, wandelen en veel meer.

Kruger en privé-parken aan de rand van Kruger

 

Het Kruger National Park is wellicht één van de beroemdste wildparken ter wereld. Met zijn bijzondere bomen en planten, vruchtbare valleien en subtropische vegetatie is het de ideale woonplaats van 148 zoogdieren en meer dan 500 soorten vogels. Daarnaast zijn er meer dan 100 soorten reptielen, 50 soorten vissen en 30 amfibieën, de grootste variëteit aan dieren van het hele continent. Naast de 'Big Five' zie je giraffes, cheeta's, zebra's, wrattenzwijnen en hyena's. Het Krugerpark is dan ook een geliefde halte tijdens een rondreis door Zuid-Afrika.

 
 
 

Het Krugerpark heeft een goed wegennet en je kan er dus met eigen (gesloten) huurwagen op verkenning. De maximum snelheid bedraagt vijftig kilometer per uur. Uitstappen is op de meeste plaatsen streng verboden. De grootste kans om de big five te spotten heb je in de privéreservaten aan de rand van het park. De rangers die je hier begeleiden kennen het gebied en weten feilloos de sporen van de dieren te herkennen. In deze reservaten rij je dan wel niet zelf. Je kan ook prachtige boswandelingen maken onder begeleiding van een gids. Er zijn wandelingen van twintig kilometer die een dag duren of tours van meerdere dagen waarbij je logeert in het park.

 
 
 

Sabi Sand Game Reserve is een van de mooiste private game reserves van Zuid-Afrika, en bovendien de meest exclusieve. Het Sabi Sand Game Reserve ligt ten zuiden van het Kruger National Park en is verdeeld in diverse Private Game Reserves waar je kan verblijven in de mooiste lodges en de meest indrukwekkende game drives zult beleven. In Timbavati Game Reserve, ten noorden van het Sabi Sand Private Game Reserve, leven leeuwen die wit zijn. Het Thornybush Reserve heeft de reputatie bij zowel lokale als internationale bezoekers als één van de mooiste bush ervaringen. Het is een ongerepte wildernis, met niet alleen de big five, maar ook een zeer gevarieerde fauna en flora. In het Balule Private Game Reserve kan je een opwindende watersafari doen op Olifants River. Het Manyeleti Game Reserve ligt ver weg van de populaire gebieden en ideaal voor wie de Afrikaanse Bush wil ervaren in absolute afzondering en kalmte. Ngala Game Reserve is het eerste private game reserve dat werd gekoppeld aan het Kruger National Park. Onze favoriete lodge hier is Ngala Tented Camp met mooie luxe canvas tenten.

 
 
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Johannesburg en Kruger maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Johannesburg en Kruger aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Johannesburg en Safari

Safari Greater Kruger  Safari Greater Kruger 

Indien je de reis volledig wenst te wijden aan de zoektocht naar wild, dan zijn Kruger en de omliggende privé-wildreservaten de perfecte keuze, zelfs los van Zuid-Afrika. Je zou bijvoorbeeld een combinatie kunnen doen van het Timbavati reservaat, Kruger en Sabi Sand en ook meteen de Panoramaroute mee op de reis nemen. De privé-reservaten van het "Greater Krugerpark" staan garant voor een echte safaribeleving: uitsluitend de mensen die verblijven in die lodges zal je hier tegenkomen en je kan veel dichter bij de dieren komen. De 4x4-wagens mogen ook van de paden afwijken én het is ook toegelaten om te voet op safari te gaan. Tussen Kruger en de privé-reservaten kunnen de dieren overigens vrij bewegen. Op deze reis mis je natuurlijk ook de Panoramaroute niet. Kies voor een compleet malariavrije reis nabij Johannesburg voor de parken Madikwe en/of Pilanesberg, een ideale combinatie van beide want de parken zijn kwa natuur volledig verschillend. Een dagtrip gewijd aan Johannesburg en Soweto kan natuurlijk niet ontbreken.

 
 
   
 
 

Combinatie met Kaapstad

Combineer Johannesburg, Panoramaroute en Safari met Kaapstad en de Kaap. Zie voor meer info bij De Kaapregio's

 
 
   
 
 

Combinatie met Kwazulu Natal

Na Johannesburg gaat het verder naar KwaZulu Natal. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de grote battlefields kan er de Islandlwana dagtocht en de uitstap naar Rorke's Drift, de plaatsen waar de Britten en Zulu vochten, bijnemen. Een gepassioneerde gids vertelt en geeft achtergrond over de gebeurtenissen die hebben geleid tot de veldslagen. Daarna verder naar Drakensbergen van waaruit er verschillende wandeltochten kunnen gedaan worden (Rainbow Gorge (04u), Doree Falls (02u), Baboon Rock (04u), Mushroom Rock (04u), Neptune's Pools, Marble Baths, Xeni Cave and Blue Pools (5u). Verder naar Durban aan de Dolfijnkust. Zie voor meer info bij Kwazulu Nathal, Lesotho en Swaziland.

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Johannesburg en Kruger vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Bloemfontein   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   30 28 26 23 19 17 16 19 23 26 27 29
Gemiddelde nachtt. (°C)   16 15 13 8 4 1 1 3 6 10 12 14
Gemiddelde neerslag (mm)   91 79 76 56 25 8 10 20 20 51 66 61
Aantal uren zon per dag   91 79 76 56 25 8 10 20 20 51 66 61
Aantal regendagen   8 9 8 6 4 1 2 2 2 5 5 7

Durban   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   28 28 28 26 25 23 23 23 23 24 25 27
Gemiddelde nachtt. (°C)   21 21 20 17 14 11 11 13 15 17 18 20
Gemiddelde neerslag (mm)   134 113 120 73 59 28 39 62 73 98 108 102
Aantal uren zon per dag   134 113 120 73 59 28 39 62 73 98 108 102
Aantal regendagen   15 13 13 9 7 5 5 7 11 15 16 15

Johannesburg   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   26 25 24 21 19 16 17 19 23 24 24 25
Gemiddelde nachtt. (°C)   15 14 13 10 7 4 4 6 9 11 13 14
Gemiddelde neerslag (mm)   125 90 91 54 13 9 4 6 27 72 117 105
Aantal uren zon per dag   125 90 91 54 13 9 4 6 27 72 117 105
Aantal regendagen   16 11 12 9 3 2 1 2 4 10 15 15

Kaapstad   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   26 27 25 23 20 18 18 18 19 21 24 25
Gemiddelde nachtt. (°C)   16 16 14 12 9 8 7 8 9 11 13 15
Gemiddelde neerslag (mm)   15 17 20 41 69 93 82 77 40 30 14 17
Aantal uren zon per dag   15 17 20 41 69 93 82 77 40 30 14 17
Aantal regendagen   6 5 5 8 11 13 12 14 10 9 5 6

Prettige vakantie in Johannesburg en Kruger

In voorbereiding van uw reis op maat naar Johannesburg en Kruger voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.