Reizen naar Seychellen

Kaartje Seychellen

Meer dan honderd eilanden in de Indische Oceaan, ten noordoosten van Madagaskar vormen samen de Seychellen. De drie centrale eilanden Mahé, Praslin en La Digue zijn atollen van graniet, terwijl de buitenste eilanden uit koraal bestaan. De overheid stimuleert bewust het luxueuze toerisme om te voorkomen dat grote massa's mensen de fraaie en kwetsbare natuur aantasten. De passie van de inwoners van de Seychellen om dit perfecte paradijs te behouden, heeft geleid tot een scala aan vakantie-opties, van uitgestrekte resorts tot kleine maar exclusieve privé-eilanden.

Waar u ook kiest om op de Seychellen te verblijven, de schoonheid van de eilanden is adembenemend!

Seychellen
 

Op reis naar Seychellen: info bestemming

De meeste vakantieoorden en hotels bevinden zich op het granieten Mahé. Dit is het grootste eiland en beslaat zo'n 250 vierkante kilometer in het noordoosten van het land. Hier leeft 86 procent van de bevolking van het land. De hoofdstad Victoria (één van de kleinste hoofdsteden ter wereld) biedt een scala aan toeristische attracties. Voor een goed overzicht van de bijzondere vegetatie op de verschillende eilanden kun je in Victoria terecht in de botanische tuinen, waar je ook reuzenschildpadden kunt bewonderen. Ook de internationale luchthaven van de Seychellen is hier. Glacis ligt aan de noordwestkust van Mahé en heeft een van de mooiste stranden van de Seychellen. Praslin is ook een granieteiland en is een kleinere versie van Mahé. Het heeft ook een eigen luchthaven. Na Mahé en Praslin komt La Digue. Het is bereikbaar via veerbootverbindingen vanuit Mahé en Praslin. Hier zijn ook gastenverblijven te vinden. De idyllische buitenste eilanden zijn in privébezit, dunbevolkt en dienen als natuurparadijzen vanwege de voortdurende inspanningen om hun overvloed aan vogelsoorten, schildpadden en andere mariene natuur te behouden. Ze zijn allemaal bereikbaar per vlucht vanaf de internationale luchthaven van Victoria op Mahé.

Mahé
 
Praslin
 
La Digue
 
op verkenning met de Mini Moke 

Alleen op Mahé en Praslin zijn er verharde wegen en busdiensten zijn er enkel op Mahé en iets minder op Praslin. Een leuk alternatief vervoersmiddel op deze eilanden is de Mini Moke ('mini ezel'), een autootje dat te huur is per dag. Daarnaast rijden er taxi's. Op de andere eilanden kun je het best een fiets huren of stappen.

Natuur

De Seychellen-eilanden herbergen enkele van de meest verbazingwekkende dieren in het wild, waaronder reuzenschildpadden, zeldzame vogelsoorten en een overvloed aan zeeleven. De natuur is één van de belangrijkste attracties! Historisch gezien kreeg de fauna en flora van de archipel rake klappen door toedoen van de eerste menselijke kolonisten en ontdekkingsreizigers in de achttiende eeuw. Kust- en middenbossen werden gekapt, de meerderheid van de reuzenschildpadden verdwenen en sommige soorten zoals parkieten en de zwarte moerasschildpad waren bijna uitgestorven. Na verloop van tijd herstelden de eilanden zich echter. Vandaag zijn de Seychellen echt een toevluchtsoord voor schildpadden, vogels en een groot zeeleven met een indrukwekkend aantal beschermingsprogramma's. Zeldzame exotische diersoorten leiden op de Seychellen nu een ongestoord leven.

Natuur en natuurbehoud
 
Natuur
 
Natuur
 

Eén van de succesverhalen is die van de Aldabra-reuzenschildpad. Tegenwoordig bewonen de charmante wezens veel van de eilanden. Sommige zelfs in kuddes in gevangenschap. Met hun prachtige schelpen, gedrongen benen en beminnelijke gezichtsuitdrukkingen zijn ze een plezier om te observeren. Bezoekers krijgen op vele plaatsen de gelegenheid om meer te weten te komen over de voortdurende inspanningen om deze vriendelijke reuzen te behouden. Een ander reddingsverhaal is dat van de ekster van de Seychellen. De Seychellen zijn ook de thuisbasis van enkele van 's werelds grootste zeevogelkolonies. Talrijke zeevogelreservaten zetten zich in voor het behoud van de vele vogels waaronder een tiental inheemse van de archipel. Daarenboven is het onderwaterleven van de Seychellen ronduit sensationeel! Het atol van Aldabra, de thuisbasis van grote populaties schildpadden, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, terwijl veel andere eilanden omgeven zijn door koraalriffen die rijk zijn aan onderwaterleven. Het is bekend dat meer dan duizend vissoorten hier gedijen! Maar ook landkrabben, waaronder de kokoskrab. Met afmetingen van een meter, poot tot poot, is dit de grootste geleedpotige ter wereld.

Cultuur

Seychellen vissen 

De meeste bewoners hebben een Afrikaanse of Europese achtergrond. Er is geen inheemse cultuur maar bepaalde aspecten van de Afrikaanse oorsprong zijn wel bewaard gebleven. Om de Creoolse tradities hoog te houden heeft de overheid een nationale muziekschool opgericht. Leerlingen krijgen hier bijvoorbeeld les in de 'sombre moutia', een typische dans van de Seychellen met sterke Afrikaanse en Madagaskische ritmes. De melancholische liederen zijn oorspronkelijk gebeden, die vroeger door slaven werden gezongen tijdens hun zware arbeid.
Over het algemeen is de muziek van de Seychellen een mengelmoes van Indische, Europese, Chinese en Arabische invloeden. Accordeons en violen klinken in goede harmonie met de 'zez' (een citer), Afrikaanse drums en de 'makalapo' (een snaarinstrument).

Seychellen mensen
 
Seychellen mensen
 

De meeste bewoners van de Seychellen zijn trouwe katholieke kerkgangers. Deze vroomheid gaat echter vaak moeiteloos samen met een geloof in bovennatuurlijke krachten en geesten. Religie Katholiek (90%) en Anglicaans (8%).

Keuken

De Seychellen hebben de beste keuken van alle eilanden in de Indische Oceaan. Rijst en vis zijn de hoofdbestanddelen. Daarnaast wordt getoverd met kruiden, groenten en fruit. De lijst van zeevruchten is indrukwekkend. Je kunt bijvoorbeeld haai eten maar ook inktvis, snoek of rode poon. Een typisch ingrediënt voor veel van de visgerechten is 'rougaille'. Een andere regionale specialiteit is 'daube', een zoete saus.

Actie

Ook voor wat actie zijn de Seychellen een tropisch paradijs. Je kunt er snorkelen en duiken tussen bijzondere koraalriffen, diepzeevissen naar tonijn of zeilen rond onbewoonde eilandjes. Vogelkijkers kunnen zich uitleven op het eiland met de toepasselijke naam Bird. Om te duiken is het water rond Mahé rustig en heeft meestal weinig stroming. Voor grote vissen moet je wat verder uit de kust duiken, waar het ook onrustiger is. In augustus heb je de meeste kans op een ontmoeting met reusachtige walvishaaien. Scheepswrakken, koraalriffen, visrijkdom, rotsen, een goede mix van diep en ondiep maken deze omgeving tot een magnifieke duiklocatie.

Seychellen duiken
 
Seychellen duiken
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Seychellen maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Seychellen aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Combinatie 2 of 3 eilanden

Meer dan honderd ongerepte eilanden met de mooiste droomstranden aan het allerblauwste water van de Indische Oceaan.Ze zijn qua schoonheid en sfeer zo divers. Kennismaking met enkele van deze eilanden.

 
 
 
 
 
   
 
 

Seychellen per jacht

Ontdek Seychellen vanop het water  Ontdek Seychellen vanop het water 

Ontdekking van de Seychellen vanop het water op een catamaran met schipper en steward.

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Seychellen vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Internationale reispas, geldig tot 6 maanden na terugkeer. Een visum is niet nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Vaccinaties zijn in principe niet nodig, maar neem voor de zekerheid contact op met je huisarts.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In de zomer is het op de Seychellen 2 uur later dan in de winter; in de winter is het verschil 3 uren.

Munt: De lokale munt is de Seychelles Roepie. Neem best Amerikaanse dollars in kleine coupures mee (of euros). Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard.

Goed om te weten: De Seychellen zijn een dure vakantiebestemming.

Weer en klimaat

Klimaat: De temperatuur op de Seychellen varieert tussen 23 en 30 graden. De zon schijnt gemiddeld zeven uur per dag. Het warme seizoen is tijdens de noordwestelijke moessonwinden, van maart tot mei. Van eind mei tot september is het relatief koel, dankzij de zuidoostelijke passaatwinden. De lucht is dan vaak betrokken en de zee onrustig. Het klimaattype is tropisch maritiem.

Beste reisperiode: Het regenseizoen is van november/december tot februari/maart; de beste periode om de Seychellen te bezoeken is van mei tot juni en van half september tot half november.

Prettige vakantie in Seychellen

In voorbereiding van uw reis op maat naar Seychellen voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.