Reizen naar Malawi

Kaartje Malawi

Malawi is bovenal een bestemming van schitterende landschappen en panoramische zichten. Het is een minder bekende bestemming binnen Afrika waar het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. Laat dit dan net zo speciaal zijn! Reizigers ervaren de bijzondere hoogtepunten vrijwel altijd voor zichzelf.


De natuur heeft er werkelijk alles in huis! Ervaar een variëteit aan landschappen: het tropische Lake Malawi, plateaus, glooiende groene heuvels, dichte bossen, majestueuze granieten berglandschappen, theeplantages en diverse wildparken. Maar Malawi is méér dan safari en natuur. Jullie vinden er een weid scala aan activiteiten: snorkelen, mountainbiken, wandelsafari's, bergbeklimmen.... Malawi heeft het allemaal!


Een rondreis door Malawi is trouwens pas compleet als je kennis hebt gemaakt met de plaatselijke bevolking van het land. Malawi wordt het "warme hart van Afrika" genoemd vanwege haar vriendelijke authentieke bevolking.

Op reis naar Malawi: info bestemmingVogel blauw
 
Zebra
 
Nijlpaard
 

Malawi ligt omsloten door Mozambique, Tanzania en Zambia. Het land ligt in de Rift Vallei, ook wel de De Grote Afrikaanse Slenk genoemd, een langgerekt stelsel van slenken, dat loopt van Libanon tot Mozambique over een totale lengte van 6400 km. Deze scheur, dwars door Afrika, is één van de meest indrukwekkende geologische verschijnselen ter wereld. Door deze scheur ontstonden diepe meren en hoge vulkanen.

"Lake of Stars"opgelicht door de duizenden sterren aan de hemel.

Het meest in het oog springende natuurverschijnsel van Malawi is het meer van Malawi. Dit zoetwatermeer, dat de grens vormt tussen Malawi en Mozambique, is het op drie na grootste meer van Afrika en één van de mooiste meren ter wereld. Het meer beslaat 20% van de hele oppervlakte van het land. In Lake Malawi liggen verschillende tropische eilanden verborgen, ware pareltjes. Langs het meer is de grootste bron van inkomsten dan ook de visserij, over de gehele lengte vinden we kleine dorpjes. De prachtige tropische goudgele stranden bieden door de weinige bezoekers en door de aanwezigheid van de dorpelingen een erg authentiek bezoek. Het meer herbergt een van de hoogste dichtheden van vissoorten ter wereld. Op en rondom het meer kunnen reizigers kiezen uit vele bijzondere excursies: snorkelen, duiken, vogelwandelingen, dorpswandelingen, kanovaren, zeilen & jetskiën, paardrijden.


De prachtige zonsondergangen in het meer van Malawi zullen je een leven lang bijblijven!

Lake Malawi
 
Lake Malawi
 
Lake Malawi
 

Nankoma Island

Het eiland Nankoma maakt deel uit van de Marelli-archipel in het zuiden van het Malawi-meer, waar de wateren bijzonder rijk zijn aan felgekleurde tropische vissen die bekend staan als cichliden. Het is een geweldige ervaring om te zwemmen of snorkelen met hen als ze voorbij flitsen in iriserende tinten. Er is ook een rijk vogelleven op het eiland, waaronder hoornvogels, ijsvogels, paradijselijke vliegenvangers en uilen, evenals aalscholvers en visarenden aan de oevers van het meer. Je kan kajakken rond het eiland, een boottocht maken naar naburige eilanden of een sundowner cruise maken.

Nankoma
 
Cichliden
 

Thyolo District

Mulanje 

Misschien wel de meest scenisch mooie regio van Malawi! Het gebied is vooral bekend om zijn historische koffie- en theeplantages waarvan sommige dateren uit de vroege jaren 1900. Met zijn geordend landschap van glooiende heuvels en perfect onderhouden koffie- en theeplantages, is het Thyolo-gebied een genot om te verkennen, hetzij met de fiets, met het voertuig of te voet. Prachtig uitzicht op Mount Mulanje, een spectaculair gebergte en de Shire River Valley in de verte zijn een hoogtepunt van de regio, net als de uitstekende mogelijkheden voor vogels kijken, wandelen en mountainbiken. Sommige van de landgoederen bieden ook rondleidingen aan waar men de boerderij kan verkennen en leren hoe de plantages werken.Liwonde National Park

 

Het nationale park Liwonde ligt aan het zuidelijke punt van het meer Malombe, nabij Lake Malawi en aan de Shire Rive, met zicht over de vruchtbare heuvels van Zomba in de verte. Hoewel Liwonde een van de kleinere parken van Malawi is, is het door deze ligging het meest betoverende wildpark van Malawi. Safaritoeristen zijn er nog zeldzaam, wilde dieren daarentegen talrijk!


De belangrijkste rivier van Malawi, de Shire, vormt de westelijke grens en is de levensader van het reservaat. De rivier stroomt krachtig het hele jaar door het park. Dit creëert een schitterende waterrijke omgeving waarin de safari’s zowel over land als per boot worden uitgevoerd. De verschillende ecosystemen bestaan uit savannes, bossen, lagunes en de rivier. Met overvloedige dieren in het wild, tussen palmbomen en baobab bomen aan de oevers, waaronder nijlpaarden, kudu, olifanten, krokodillen en olifanten en zelfs zwarte neushoorns, is het park een van Malawi's belangrijkste natuurbezoekbestemmingen geworden.


Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. Van de 650 verschillende vogelsoorten in Malawi vindt men er 400 stuks in Liwonde. Een favoriete waarneming bij vogelaars is de visuil van de Pel.


Bezoekers kunnen zich verheugen op een breed scala aan activiteiten, waaronder uitstekende kijk op wilde dieren, kanoën en boottochten en overnachtingen in goed gelegen safarikampen.

Liwonde
 
Visuil van de Pel
 
Sunset Liwonde
 

Nyika National Park

 

Nyika, in het uiterste noorden, is het grootste en oudste wildreservaat van Malawi dat zich uitstrekt over het unieke Nyika Plateau; een enorm plateau met een gemiddelde hoogte van 1.800 meter. De naam Nyika betekent letterlijk ‘daar waar het water vandaan komt’. Er valt hier namelijk meer regen dan in de rest van Malawi en het is één van de belangrijkste watergebieden van Malawi. De natuur, vergezichten en het wild is hier formidabel!


Het plateau torent op sommige plekken tot wel 2.500 meter boven de omgeving uit en bestaat uit ruige, glooiende grasvlaktes waar antilopen maar al te graag grazen. De grasvlaktes vormen het hele jaar door een prachtige bloemenzee. In het regenseizoen staan er meer dan 200 verschillende soorten orchideeën in volle bloei. Het landschap van het Nyika National Park bestaat, naast open grasvlaktes, uit verschillende watervallen, meertjes en beekjes, valleien, uitgestrekte dalen en kale rotsen. In het zuiden van het park ligt Fingira. Hier vind je eeuwenoude rotstekeningen en oude Bushmen schilderingen.


Het park huisvest belangrijke populaties van antilopen, kleine duikers, elanden, zebra’s, bushbucks en reedbucks. Dit zijn de meest voorkomende dieren in het park. Ook zijn er wrattenzwijnen, hyena’s en jakhalzen te vinden. De kans om een luipaard te spotten, is ook erg hoog.
Voor wandelaars, mountainbikers en vogelaars (meer dan 400 soorten exotische vogels) is dit the place to be!

Nyika National Park
 
Nyika National Park
 
Nyika National Park
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Malawi maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Malawi aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Malawi's beste bewaarde geheimen onder een vleugje luxe

Maak kennis met wellicht de meest gevarieerde bestemming van Afrika! Jullie ontdekken het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus. De ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zullen jullie bijblijven. Malawi staat bekend als bestemming die een rijke waaier aan wildlife herbergt en waar een uitstekende game viewing garant staat binnen de Nationale parken. De parken herleven immers meer en meer sinds het efficiënte management team van 'African Parks' er hun kennis en expertise kon delen. Bovendien is het land sterk geëvolueerd en heeft het ook op vlak van accommodatie sterk geïnvesteerd in comfortabele luxe lodges. De afstanden die jullie zullen overbruggen zijn relatief klein. Voor de ritten zal een chauffeur voorzien worden die jullie telkens naar de volgende regio brengt. Anderzijds kan er ook gekozen worden om de afstanden te overbruggen met kleine vliegtoestellen. Malawi biedt uitstekende mogelijkheden aan op vlak van exclusieve "Fly-in safaris".

Nyika National Park
 
Thyolo
 
Thyolo
 
 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Malawi vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Prettige vakantie in Malawi

In voorbereiding van uw reis op maat naar Malawi voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.