Reizen naar Senegal

Kaartje Senegal

Senegal is ideaal voor een eerste kennismaking met Zwart Afrika. Land van heilige baobabs en dichte mangrovebossen. Behalve een aantal sites van groot historisch belang is het zonder twijfel de menselijke cultuur die het land zo boeiend maakt. Warm, kleurrijk en gastvrij, met een hoofdrol voor muziek. Het land is glanzend en mysterieus... de poorten van Afrika gaan er voor u open.


Op reis naar Senegal: info bestemming

Trek het binnenland in, naar de mangrovedelta van de Sine Saloum. Middenin enkele authentieke Afrikaanse dorpen en leefgemeenschappen die te voet of per fiets te bereiken zijn, vindt u er onder meer het Hotel Les Palétuviers te Toubacouta. Het is de uitvalsbasis om een stukje paradijs te ontdekken: kanovaren op de delta, op zoek naar dolfijnen en vogels of naar een goede visvangst, een bezoek aan het dorpje Toubacouta, proeven van de lokale sfeer van de markt, genieten van een theeceremonie bij een vriendelijke gastheer/vrouw, de bush ingaan met 4x4, djembé leren spelen…

Lokale markt
Sine Saloum
Vissen op de Mangroverivier

Ideaal kan je een verblijf in het binnenland combineren met een aantal dagen aan de Petite Côte. In de moderne hotels volgt een tweede cultuurschok: de moderne faciliteiten zorgen voor een ervaring van contrasten na de intense kennismaking met een plattelandsdorp.


Lac Rose is een zoutmeer dat op 25 km van Dakar ligt. Het is door duinen gescheiden van de Atlantische Oceaan en dankt zijn naam aan de kleur van het water. Rozeachtig tot paars gekleurd al naargelang het moment van de dag. Het meer is echter vooral gekend omdat de Rally Parijs-Dakar hier eindigt. Ook het eiland Gorée is een belangrijke bezienswaardigheid in de buurt van Dakar. De jammerlijke geschiedenis van de West-Afrikaanse slavenhandel is er nog zichtbaar aanwezig.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Senegal maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Senegal aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Privé begeleide rondreis

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Senegal vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Een internationale reispas is verplicht (ook voor kinderen, met foto) en moet nog minstens 3 maanden geldig zijn bij aankomst. Daarnaast is vanaf 1 juli 2013 ook een visum verplicht. Je dient je daarvoor eerst online te registreren, via www.snedai.sn, en daarna met het bekomen document naar de ambassade/het consulaat te gaan (of mee te nemen naar de luchthaven van Dakar).

Gezondheid/Inentingen: Het is sterk aangeraden om een inenting tegen gele koorts (soms verplicht) te nemen, en pilletjes tegen malaria. Ook DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A zijn aanbevolen. Soms is een choleraverklaring nodig.

Tijdverschil: In Senegal is het gedurende onze zomertijd 2 uur vroeger dan in België; gedurende de winter bedraagt het tijdsverschil 1 uur.

Munt: Senegal behoort tot de Afrikaanse economische en monetaire unie (CFA - Communauté Financière Africaine). De Franc CFA had een vaste wisselkoers met de oude Franse franc (1:100) en nu dus met de Euro (1000 FCFA = 1,524 euro, 1 euro = 655,957 FCFA).

Onderweg:

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Senegal bevindt zich in de tropische klimaatzone in de overgangszone van de droge Sahara in het noorden naar de vochtige tropische regenzone, die in het zuiden begint. Er is grofweg sprake van twee seizoenen: de regen- en de droge periode. De regenperiode, juli tot midden oktober, kenmerkt zich door tropische stortbuien die veelal 's nachts vallen. Door de hoge luchtvochtigheid is de gevoelstemperatuur dan drukkend hoog. In de kustregio brengt de wind vanaf zee echter de nodige verkoeling. In de droge periode is de temperatuur aan de kust aangenaam en stijgt het kwik naarmate je verder het binnenland intrekt.

Reisperiode:

Prettige vakantie in Senegal

In voorbereiding van uw reis op maat naar Senegal voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.