Reizen naar Tanzania

Kaartje Tanzania

Tanzania blijft een bijna onovertroffen safaribestemming, het land is de thuisbasis van de iconische Serengeti, de Ngorongoro krater en van de eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia voor wie na de safari graag nog wat dagen aan zee spendeert. Je vindt in Tanzania zonder twijfel het grootste dierenspektakel ter wereld. Alle safariparken van Tanzania hebben in feite hun eigen speciale aantrekkingskracht, waardoor het land voor vele safarikenners hun meest favoriete bestemming blijft.

Tanzania Serengeti
 
Tanzania Serengeti
 

Op reis naar Tanzania: info bestemming

Een overzicht

De algemene richtlijn bij het kiezen van de juiste Tanzania-safari is om te overwegen of je het beroemde noordelijke circuit of de rustigere zuidelijke tegenhanger wilt ervaren. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk, maar Tanzania tweemaal bezoeken is zeker ook een vanzelfsprekendheid. Het noordelijke circuit omvat het Serengeti National Park. Dit is de beroemde "stampende grond" van de Wildebeest Grote Migratie, die op zijn beurt de hoogste concentratie roofdieren in Afrika aantrekt. Je kan het ervaren van de Serengeti combineren met een paar nachten bovenop de Ngorongoro-krater of langs de oevers van Lake Manyara om getuige te zijn van de absoluut fenomenale grootwild regio's van Tanzania.

Tanzania Serengeti
 
Tanzania Serengeti
 
Tanzania Serengeti
 

Als alternatief kan je voor de safarivakantie in Tanzania naar het zuidelijke circuit gaan om de charmante "buiten de begane paden" natuurgebieden van het land te ervaren, zoals Ruaha National Park en het Selous Game Reserve.

Sand Rivers Selous
 
Ruaha Kigelia
 
Ruaha Kigelia
 
Mahale  Safari Camp Serengeti 

Naast een iconische Afrikaanse safarivakantie staat Tanzania ook voor fantastische en unieke ervaringen. Van mobiel kamperen tot privé begeleide fotografische safaricursussen. Voor de repetitieve safariliefhebbers is ook het westen van Tanzania een aanrader om er de chimpansees in Mahale Mountains National Park te ontmoeten en te genieten van de wilde aantrekkingskracht van Katavi. Parken die maar heel weinig bezoekers ontvangen, maar die zorgen voor een fantastische safarivakantie.

Het noordelijke circuit

1 / 8
Serengeti
Serengeti
2 / 8
Serengeti
Serengeti
3 / 8
Serengeti
Serengeti
4 / 8
Ngorongoro
Ngorongoro
5 / 8
Ngorongoro
Ngorongoro
6 / 8
Lake Manyara
Lake Manyara
7 / 8
Ras Kutani
Ras Kutani
8 / 8
Zanzibar
Zanzibar

Lake Manyara NP is een eerste juweeltje, (Ernest Hemingway in" Loveliest Lake in Afrika"). Vanaf de toegangspoort slingert de weg zich door uitgestrekt en weelderig woud waar honderden bavianen nonchalant langs de weg lopen. Blauwe meerkatten draven behendig tussen de oude mahoniebomen; sierlijke bosbokken lopen door de schaduwen en hoog in de bomen zitten neushoornvogels. Grote buffel-, gnoe- en zebrakudden komen samen op de grasvlakten, evenals de giraffen. Manyara is ook de perfecte introductie in het vogelleven van Tanzania. Meer dan 400 soorten werden er gezien, en zelfs iemand die het park een eerste keer bezoekt kan al verwachten er zo'n 100 van zien op één dag. Hoogtepunt zijn de duizenden flamingo's en andere grotere watervogels als pelikanen, aalscholvers en ooievaars.

Lake Manyara NP
 
Lake Manyara NP
 
Lake Manyara NP
 

De Serengeti is met de hoogste concentratie aan dieren in Afrika ongetwijfeld één van de best gekende wildparken ter wereld. Ook de natuurlijke schoonheid en wetenschappelijke waarde is elders nauwelijks geëvenaard. Verspreid over 14.763 km² vind je er gnoes, zebra's, leeuwen, buffels, impala's, nijlpaarden, waterbokken, olifanten, jachtluipaarden, luipaarden, gazelles en neushoorns, om maar enkele van de meest geziene dieren te noemen.

Serengeti Grote Trek
 
Safari Camp Serengeti
 
Lamai Serengeti
 

Klik hier voor een video over Serengeti (YouTube): https://youtu.be/-rlPcO2fPeo
(Credits Olakiri Camp Serengeti)

De Norongoro krater is één van een aantal uitgedoofde vulkanen met hoogtes tot 3500 m. Het is de grootste onafgebroken en niet onder water gelopen caldera ter wereld, goed voor een oppervlakte van meer dan 300 km². De rijke graslanden en het permanente water op de diepste punten zorgen ervoor dat een populatie van 25.000 grote wilde dieren - vooral grazers - permanent in de krater verblijven. De jagers leven van de overvloed aan wild.

Entamanu Norongoro
 
Entamanu Norongoro
 
Entamanu Norongoro
 

Klik hier voor een video over Ngorongoro (YouTube): https://youtu.be/45eddk-pMuY
(Credits Olakiri Camp Serengeti)

Het zuidelijke circuit

1 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
2 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
3 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
4 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
5 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
6 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
7 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
8 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
9 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
10 / 15
Ruaha NP
Ruaha NP
11 / 15
Selous NP
Selous NP
12 / 15
Selous NP
Selous NP
13 / 15
Selous NP
Selous NP
14 / 15
Sand Rivers Selous
Sand Rivers Selous
15 / 15

 

Anders dan het meer bekende noordelijke circuit van Tanzania waar het toerisme dan ook pertinent aanwezig is, is het zuiden een meer exclusievere regio. Het is er heel wat minder druk en de tijd staat er nog stil. Het echte "Out of Africa" gevoel vind je hier zeker terug. Ruaha
is één van Tanzania's minst toegankelijke parken, is daardoor volledig ongeschonden gebleven en blijft daarom één van de meest spannende safariparken. In Ruaha zijn er zowel open vlaktes als ontoegankelijke rimboe, spectaculaire gorges met majestueuze bomen. Van de rustige scènes aan de oevers van de rivier tot grote kudden buffels in stofwolken. Ruaha in het bijzonder heeft ook zeer diverse flora en fauna. Het is tevens een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 350 soorten die niet in het noorden te vinden zijn. In Ruaha wandelen door het prachtige park brengt je zo dicht bij de natuur als maar kan. Vergezeld van een ranger en gewapende gids treed je in de voetsporen van de vroege ontdekkers. Ideaal om de dieren te bestuderen in hun dagelijkse routine. Jullie gids wijst je op de verschillende insecten en planten, vaak niet te zien vanuit de wagen tijdens de 4x4 tochten. Luister naar de rimboe. Een volledige onderdompeling in de natuur van "Out of Africa".

Ruaha Kigelia
 
Ruaha
 
Ruaha
 

Mikumi is een nationaal park sinds de jaren 1960 en deel van het Selous ecosysteem. De open horizon en het overvloedig wildleven van het verdronken land Mkata, het populaire centrum van Mikumi, is best wel te vergelijken met de beroemde Serengeti. Leeuwen overzien hun grasrijke koninkrijk en de kuddes zebra's, gnoes, impala's en buffels die erdoorheen trekken. Giraffen zoeken en vinden hun eten bij de acacia's rond de Mkata rivier, schaduwplekjes die ook de voorkeur genieten van olifanten. Even indrukwekkend zijn de grote koedoes en zwarte paardantilopen in de omliggende heuvels.

Mikumi
 
Mikumi
 
Mikumi
 

Meer dan 400 vogelsoorten werden geregistreerd, waaronder de kleurrijke Afrikaanse scharrelaar, de geelkeellangklauw en de goochelaar, samen met vele Europese immigranten in het regenseizoen.

Bee Eater
 
Lilac Rlooer
 
African Fish Eagle
 

Selous Game Reserve heeft een wondermooie rivierwildernis en een variëteit aan ontspannen ervaringen: safari's met 4x4, per boot of wandelsafari's. De vele olifanten, nijlpaarden, de grootste populatie buffels van Afrika, gnoes, hartenbeesten, grote koedoe, zwarte paardantilopen,gewone antilopen, bosbokken, waterbokken, knobbelzwijnen, zebra's, giraffes, wildebeesten en ook leeuwen, luipaarden, hyena's, een zeldzame cheetah, de vogels, krokodillen en verschillende slangen en hagedissen zorgen ervoor dat je niet alleen bent.
Ook in Selous kan je een wandelsafari doen. Ze starten meestal vroeg in de ochtend vergezeld van wachter en gewapende gids. De kans om een leeuw of wilde hond te zien al wandelend is niet zo groot. Olifanten laten zich evenwel beter spotten. Een wandeling op korte (maar veilige) afstand van deze dieren is één van de spannendste ervaringen in de natuur.

Selous Sand Rivers Lodge
 
Selous
 
Selous
 

De eilanden

Net voor de kust van Tanzania ligt Zanzibar, met zijn fascinerende geschiedenis en uitzonderlijke stranden. Als je bush en strand wilt combineren, kun je dit idyllische eiland het beste bezoeken aan het einde van je safarivakantie in Tanzania. Ook het nabije eiland Pemba is top.

Zanzibar
 
Zanzibar
 
Zanzibar
 
   

Als het zuiden wordt aangedaan is een combinatie met het eiland Mafia ideaal. Beide zijn ideale duikvakantiebestemmingen. Mafia eiland is omringd door prachtige koraalriffen. Duiken of snorkelen.... er is een risico om even zonder adem te zitten bij het aanschouwen van de pracht onder het wateroppervlak! De Mafia Archipel in de Indische Oceaan, ligt ruim 20 km buiten de monding van de Rufiji rivierdelta. Mafia zelf is het grootste van een reeks eilandjes, atollen en zandbanken. Het rif rond het eiland wemelt van het zeeleven. Bijna de helft van de kustlijn van Mafia werd uitgeroepen tot zee reservaat.

 

De uitgestrekte hoofdstad Dar Es Salaam biedt een fascinerende afleiding dankzij de vele musea en levendige kunstgalerijen.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Tanzania maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Tanzania aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Noorden van Tanzania

Luchtballon over de Serengeti  Dorp in Serengeti  Kilimanjaro 

Ontdekking van de meest bekende parken in het noorden van Tanzania. Een combinatie van bv Arusha National Parc, Tarangire, Manyara, Serengeti en Ngorongora. Eventueel verlenging op de eilanden Zanzibar of Pemba.

 
 
   
 
 

Zuiden van Tanzania

     

Het zuiden van Tanzania is minder een optie in de regenmaanden (maart-april) maar voor de rest van het jaar is het een prachtbestemming voor het echte “Out of Afrika” gevoel. Piekperiode voor het zuiden is van juni tot oktober. Waar de parken in het Noorden van Tanzania het meest bekend zijn, en het toerisme er dan ook pertinent aanwezig is, is het in het zuiden allemaal wat minder druk en de tijd staat er nog stil. Deze reis is een combinatie van de parken Ruaha National Parc, Mikumi en Selous National Parc. Eventueel verlenging op het eiland Mafia.

 
 
   
 
 

De eilanden Zanzibar en Pemba

   

Ideaal voor een ongestoorde strandvakantie, of om na te genieten van een safari in het noorden, is een verblijf op Zanzibar of op Pemba. (extra binnenvlucht)

 
 
   
 
 

Het eiland Mafia

 

Als verlenging zeker te overwegen bij een reis in het zuiden is een verblijf voor een aantal dagen op het eiland Mafia, een goed bewaard geheim, volledig afgezonderd. Met onbezoedelde stranden en een prachtige onderwaterwereld!

 
 
   
 
 

Het eiland Vamizi

Vamizi eiland  Vamizi eiland 

Als je het helemaal exclusief zoekt is het eiland Vamizi de absolute top.

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Tanzania vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Een visum voor Tanzania is vereist voor Belgen (en andere nationaliteiten). Dit visum kan aangekocht worden op de luchthaven in Tanzania, maar we raden sterk aan dit vooraf te regelen. Een internationale reispas is verplicht en moet nog 6 maanden geldig zijn na terugkeer. Doe je vaccinatieboekje mee.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Doe een vaccinatieboekje mee.

- Vaccinatie tegen gele koorts is noodzakelijk.

- Vaccinatie is aanbevolen tegen hepatitis a en b, dtp (difterie, tetanus, polio) en buiktyfus.

- In uitzonderlijke omstandigheden kan er een epidemie zijn van meningokokkenmenengitis.

- Medicatie tegen malaria is sterk aanbevolen. Zeker in de regenperioden zijn er veel malariamuggen. Denk eraan dat je ruim voor je afreisdatum moet beginnen met een anti-malariakuur. Bij de apotheker kan je goede producten (op basis van DEET) halen tegen de insecten (b.v. Mousti-Mug). Ook een muskietennet biedt bescherming. Draag tijdens en na zonsondergang best lange broeken en truien met mouwen.

- Aan de grens kan men je een bewijs van inenting tegen cholera vragen. Omdat vaccinatie tegen deze ziekte weinig helpt, geven de erkende centra in ons land tegenwoordig doorgaans een stempel: vaccinatie tegenaangewezen voor onbeperkte duur.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In Tanzania is het gedurende onze winter twee uur later dan in België. In onze zomer is het tijdsverschil één uur.

Munt: De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). 1 EUR = 1834,4 TZS (april 2010).

Onderweg: Brussel - Dar es Salaam in ongeveer 9 uren.

Goed om te weten: Safarivoertuigen en kleine vliegtuigen bieden weinig ruimte voor bagage. Het is daarom een noodzaak om licht te reizen. Te veel bagage zal niet op de vliegtuigen meekunnen. Reken op maximaal 15kg per persoon.

Een inenting en bewijs van inenting tegen gele koorts zijn niet langer verplicht voor pakketreizen naar Zanzibar. Opgelet: Dit bewijs is wel noodzakelijk indien u het vasteland van Tanzania of Kenia bezoekt voor, tijdens of na uw verblijf op Zanzibar.

Reizigers die hun visum bij aankomst in Tanzania kopen op de luchthaven of aan de landsgrens, dienen ermee rekening te houden dat dollarbiljetten van vóór het jaar 2000 niet geaccepteerd worden.

Weer en klimaat

Klimaat: Gelegen juist ten zuiden van de evenaar, heeft Tanzania een tropisch klimaat. De kustgebieden zijn warm (heet) het hele jaar door, met een gemiddelde dagtemperatuur van 30 graden. Het centrale plateau is droog met hete dagen en koele nachten. In de hooglanden van het noordoosten is het klimaat gematigder en koeler tussen juni en september (zeker rond de Kilimanjaro waar dus een bergklimaat heerst kan het koud zijn). De lange regens zijn tussen maart en mei en de korte regens tussen oktober en december. De meeste regen valt gedurende de lange regens, wanneer de regenval intensiever is.
De heetste maanden zijn oktober tot februari.

Beste reisperiode: Je kan Tanzania het hele jaar door bezoeken; dus ook tijdens de regenseizoenen zal de regen de safari niet echt hinderen. In juli en augustus is de oceaan echter minder aangenaam.


Van juni tot oktober heeft het gras en struikgewas minder groen en gaan de dieren samentroepen rond de verdwijnende waterbronnen, waardoor het spotten van wild gemakkelijker wordt. In januari en februari is het volop het seizoen van de geboorten. Aangezien in februari de meeste dieren geboren worden is deze spectaculaire maand dan ook de duurste in het noorden van Tanzania. Vanaf einde maart tot einde mei moet je rekening houden met een dagelijkse hevige tropische stortbui.


Om de eilanden te bezoeken zijn de drogere periodes, dus van december tot februari en van juni tot oktober, de betere. De regens van half maart tot einde mei zijn hevig maar niet constant en de zonsondergangen zijn er dan prachtig om te beleven. Ook een voordeel aan dit seizoen is dat de prijzen van de hotels en de excursies (boottrips, fietsverhuur, enz.) lager zijn. De beste tijd om te duiken op Mafia is september tot maart. In april is Mafia te vermijden. Houd er rekening mee dat de eilanden gedurende het hele jaar onderhevig zijn aan tropische (onvoorspelbare) weersomstandigheden. Regen is er nooit uitgesloten.


Over het algemeen is een bezoek aan het zuiden het hele jaar mogelijk, met uitzondering evenwel van de maanden april en mei wegens de te hevige regens. De betere periode is ook hier van juni tot oktober. Het klimaat is dan heet en droog met een lage luchtvochtigheid. Van december tot eind februari is eveneens een goede periode in het zuiden. Selous kan vrij vochtig zijn in januari-februari zodat deze maanden minder geschikt zijn voor langere wandelsafari's. Alles is echter groen en er zijn veel jonge dieren en migrerende vogelsoorten. Ruaha is dan iets minder vochtig; de bush kan wat dichter zijn en het wild wat moeilijker te spotten, maar er is zeker genoeg (wild) te zien.

Arusha   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   29 29 27 25 22 21 21 22 24 27 27 27
Gemiddelde nachtt. (°C)   10 11 12 14 11 9 9 9 8 11 11 10
Gemiddelde neerslag (mm)   58 83 178 369 212 33 14 20 20 36 112 102
Aantal uren zon per dag   58 83 178 369 212 33 14 20 20 36 112 102

Dar es Salaam   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   31 31 31 30 29 29 28 28 28 29 30 31
Gemiddelde nachtt. (°C)   25 25 24 23 22 20 19 19 19 21 22 24
Gemiddelde neerslag (mm)   66 66 130 290 188 33 31 25 31 41 74 91
Aantal uren zon per dag   66 66 130 290 188 33 31 25 31 41 74 91
Aantal regendagen   8 6 12 19 15 6 6 7 7 7 9 11

Dodoma   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   29 29 28 28 28 27 26 27 29 31 31 31
Gemiddelde nachtt. (°C)   18 18 18 18 16 14 13 14 15 17 18 18
Gemiddelde neerslag (mm)   152 109 137 48 5 0 0 0 0 5 23 91
Aantal uren zon per dag   152 109 137 48 5 0 0 0 0 5 23 91
Aantal regendagen   12 9 11 7 2 0 0 0 0 1 4 9

Iringa   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   25 25 25 24 24 23 23 23 25 27 28 26
Gemiddelde nachtt. (°C)   15 14 14 15 14 12 12 12 12 13 14 15
Gemiddelde neerslag (mm)   175 126 173 88 13 2 0 1 3 5 37 119
Aantal uren zon per dag   175 126 173 88 13 2 0 1 3 5 37 119

Kilimanjaro   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   33 33 32 29 26 26 26 27 28 31 32 32
Gemiddelde nachtt. (°C)   18 18 19 19 18 17 16 16 16 17 18 18
Gemiddelde neerslag (mm)   36 51 119 351 236 38 25 18 15 25 64 53
Aantal uren zon per dag   36 51 119 351 236 38 25 18 15 25 64 53

Mwanza   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   29 28 29 28 29 29 29 29 29 29 29 28
Gemiddelde nachtt. (°C)   18 18 18 18 18 17 16 17 18 19 19 18
Gemiddelde neerslag (mm)   95 105 155 145 95 20 13 20 45 47 114 147
Aantal uren zon per dag   95 105 155 145 95 20 13 20 45 47 114 147

Zanzibar   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   32 33 33 30 29 28 28 28 29 30 32 32
Gemiddelde nachtt. (°C)   24 24 25 25 24 23 22 22 22 23 24 24
Gemiddelde neerslag (mm)   89 56 153 401 225 68 48 47 50 97 226 194
Aantal uren zon per dag   89 56 153 401 225 68 48 47 50 97 226 194
Aantal regendagen   6 5 12 17 13 6 5 6 5 7 12 11

Prettige vakantie in Tanzania

In voorbereiding van uw reis op maat naar Tanzania voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.