Reizen naar Oeganda

Kaartje Oeganda

Ooit noemde Winston Churchill Oeganda “de parel van Afrika’, een titel waar het land nog altijd trots op is. Het natuurschoon en wildlife is nauwelijks te bevatten. Sinds de dood van dictator Idi Amin in 2003 ontwikkelde Oeganda zich tot een van de veiligste landen van Afrika. En gelukkig maar! Het land kenmerkt zich door vele verscheidene landschappen en biotopen.

Fort Portal Kratermeer
 

Op reis naar Oeganda: info bestemming

1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13

In de nationale parken leven twee apensoorten die bijna nergens anders in de wereld voorkomen: chimpansees en berggorilla’s. Naast deze twee mensapen komt de Afrikaanse Big 5 hier voor, maar ook vele soorten van insecten, primaten, reptielen en niet te vergeten, vogels. Oeganda is één van de landen met de grootste verscheidenheid aan vogels in de wereld.

Gorilla
 
Giraffen
 
Zebra
 

In Oeganda wacht er echt een wereld van avontuur op je. Raften, vulkaantochten, gorilla tracking, safari tochten. Laat je verassen door de veelzijdigheid van het land! Met daar bovenop de glimlach op het gezicht van iedere Oegandees. De trotse bevolking is er erg vriendelijk, kleurrijk en gastvrij. Kortom een fantastische reisbestemming!


Bezoek Oeganda, nu het nog één van de best bewaarde geheimen is van Afrika.

Aap
 
Bwindi Trecking
 
Baby's
 

Op ontdekking!

Oeganda is een erg groen land. Er zijn 10 nationale parken die onderling enorm verschillen. Hier kunnen bezoekers genieten van natuur, watervallen en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Daarnaast heeft het land een rijkdom aan moerassen, regenwouden, savannes en zelfs bergen met besneeuwde toppen in het westen van het land.

Murchisson Falls
 
Lake Edward
 
Nijlpaarden
 

In het westen bevinden zich de meeste parken waaronder het grootste NP, Murchison Falls, in 2 gespleten door de machtige rivier de Nijl. Het is het enige park waar jullie de “big five” kunnen spotten. Iets zuidelijker ligt Kibale Forest NP, een tropisch regenwoud met o.a. chimpansees. Het Queen Elizabeth National Park, in het westen van Oeganda, wordt het meest bezocht door reizigers. Het omvat twee meren die verbonden zijn door het natuurlijk gevormde Kazinga Kanaal en een savannevlakte met o.a. veel olifanten. Tijdens een boottocht over het Kazinga kanaal zijn er ongelooflijke hoeveelheden dieren te zien. Dit park staat bekend om de vele soorten wilde dieren en vooral de tree climbing lions van Ishasha.

Olifanten
 
Ishasha Leeuw
 
Sfeer
 

Net als het Kibale Nationaal Park staat het Bwindi Impenetrable National Park, tegen de grens met Congo, bekend om de vele mensaapsoorten die er leven. Het park is wereldberoemd door de populatie van berggorilla’s. Maak kennis met één van de meest diverse regenwouden in Afrika.
Op de grens met Rwanda en Congo ligt Mgahinga Gorilla NP met natuurlijk berggorilla’s maar ook vulkanen. In het kleinste wildpark van Oeganda, het Lake Mburo National Park, zwemmen enorme hoeveelheden nijlpaarden en krokodillen naast je bootje mee. Dat is het grootste gevaar dat je tegenwoordig nog tegenkomt in veilig Oeganda. Het park staat bekend als het 'Huis voor Zebra's. Er wonen ongeveer 7.000 zebra's, terwijl ze in de rest van Oeganda niet voorkomen. Wat Lake Mburo zo uniek maakt is dat dit het enige park is waar u een wandelsafari kunt doen, ook zou u een paardrijdsafari kunnen doen.
In het noord oosten ligt Kidepo Valley NP, een savanne park met een wildleven zoals we dat kennen uit Masai Mara in Kenia.

Impala
 
Walking safari
 
Lake Mburo
 

Lake Victoria

Je mag dit gigantische meer eigenlijk niet missen als je door Oeganda heen reist! Lake Victoria, is één van de Great African Lakes. Het grootste meer in Afrika, en het op één-na-grootste zoetwatermeer ter wereld. Lake Victoria heeft een gevarieerde, tropische fauna en flora met een grote verscheidenheid aan kreken en baaien waarin uitgestrekte velden papyrus, waternoot, waterlelies en waterhyacinten voorkomen.

Lake Victoria
 
Lake Victoria
 
Lake Victoria
 

Avontuur verzekerd!

Onderweg zijn in Oeganda is altijd een beetje spannend. De modderige zandwegen en soms ondergelopen bruggen brengen dus gegarandeerd avontuur met zich mee. Kalm blijven is de boodschap. Het komt steeds goed!

Ondergelopen brug
 
Modderweg
 
Fietstocht
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Oeganda maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Oeganda aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Individuele begeleide rondreis met gids/chauffeur - Oeganda hoogtepunten

Op deze reis ontdekken jullie Lake Mburo met zijn talrijke zebra's tijdens een wandelsafari. Jullie wagen zich in het ondoordringbare Bwindi Impenetrable National Park, één van de meest diverse regenwouden in Afrika, op zoek naar de berggorilla's. Jullie verbazen zich over de boomklimmende leeuwen in Ishasha. Queen Elizabeth, het bekendste nationale park van Oeganda, kan uiteraard niet ontbreken. Onderweg naar Murchison Falls houden jullie even halt in Fort Portal, de thuisbasis van vele prachtige kratermeren. Jullie ondernemen safari's over land en over water en staan vast en zeker versteld van de mooiste vergezichten die dit prachtige land te bieden heeft. Voorzie toch minimum 10 dagen om comfortabel te kunnen rondtrekken.

Nijlpaarden
 
LakeMburo
 
Antelope in de savanne
 
 
 
   
 
 

Uitbreiding Jinja (optie raften)

Als uitbreiding op de basisreis raden we zeker een bezoek aan in Jinja. Hier ligt de oorsprong van de Nijl op een steenworpafstand van het Victoriameer. De relaxte stad is een compleet andere wereld. Je vindt hier hippe restaurants, fijne lodges aan de Nijl, prachtige tropische natuur en een breed scala aan activiteiten: raften, kajakken, boottochten, jetboating, quad rijden, mountainbiken, paardrijden, vissen. Een mooie afsluiter van de reis!

Raften
 
De Nijl
 
Zandweg
 
 
 
   
 
 

Uitbreiding Lake Bunyonyi (extra rust), Kibale (chimpansee tracking) + Jinja

Deze complete reis neemt jullie extra mee naar Lake Bunyonyi: spectaculaire uitzichten, rust en stilte. Misschien wel de meest idyllische plek in Oeganda, vol mystiek.
Jullie zullen kennismaken met chimpansees in Kibale Forest: één van de mooiste regenwouden van Oost-Afrika. Als afsluiter Jinja, de avonturenstad in Oeganda. Op 2 weken tijd zal Oeganda jullie betoveren.

Chimpansee
 
Lake Bunyonyi
 
Kraanvogel
 
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Oeganda vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Prettige vakantie in Oeganda

In voorbereiding van uw reis op maat naar Oeganda voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.